'; Et stille semikolon | Bærekraftige Skoleledere
Rektor på Børstad ungd.skole. Det er en flott jobb å trives i. Men tiden rekker ikke til alt jeg synes hører med, en følelse av å løpe i et hamsterhjul. Viktige beslutninger krever et klart hode.
Min utfordring
Bærekraftig ledelse, ved daglig 20 min stillhet i arbeidstida.

Det er siste arbeidsdag i min 30-dagers utfordring, og de siste 20 minuttene er unnagjort i stillhet. Jeg har vært nøye med min egen avtale, og har bare ett feilskjær: Sist onsdag ble det bare 5 minutter. Prosjektet avsluttes, men de endringene jeg har prøvd ut fortsetter. Derfor semikolon, ikke punktum!
Utfordringen har gitt meg interessante erfaringer, og jeg kommer til å fortsette med en daglig stund i stillhet. Midt i beste arbeidstid. Både fordi det kjennes vitaliserende med en variant av «power nap», og fordi jeg tror det gjør meg til en mer tilstedeværende leder. Hamsterhjulet skal ikke lenger styre, verken hvordan jeg opplever eller utfører jobben min.
Jeg vokste opp med Simon & Garfunkel og deres «The Sound of Silence». Den hører jeg fortsatt på. De lyttet til stillheten for 50 år siden, også.